Activități extracurriculare

         În săptămâna 7 – 11 iunie 2021, o echipă complexă de specialiști, formată din Mihaela Săsărman, doctor în filosofie și regizor de film, președinte Asociatia Transcena București, Cristina Briciu, lector univ. UNATC, vicepreședinte Asociația Transcena București și psiholog Gina Despa, membră Asociația Transcena București, s-a alăturat asistentului social Gabriela Șandru din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, pentru a desfășura o serie de activități în cadrul proiectului de prevenire a consumului de droguri și violentei domestice “Despre viitor, dinspre adolescenți!”.
           Specialiștii au utilizat metode nonformale de educație, prin artă, cu scopul de a preveni apariția comportamentelor de risc in adolescență (consumul de tutun, alcool, droguri, comportamente agresive sau pasiv-agresive generate de dificultatea de adaptare la grupul de egali, de un slab autocontrol emoțional și de incapacitatea de a (re)cunoaște și exprima emoții).
         Beneficiari au fost elevii clasei a IX-B din cadrul Liceului Tehnologic “Dimitrie Leonida” Constanta, profesor Jeni Nedelcu și elevii clasei a X-a A din cadrul Liceului Economic “Virgil Madgearu” Constanta, profesor Monica Ciobota.
        Proiectul de prevenire a consumului de droguri și violentei domestice “Despre viitor dinspre adolescenți!” este iniţiat de Agenția Naționala Antidrog, prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, în parteneriat cu Asociația Transcena București și Inspectoratul Scolar Județean Constanța.

                                 SPECTACOLUL ANIVERSAR ZILELE LICEULUI 2019

      Copii minunați, economiști și artiști deopotrivă. Zâmbete, chiuituri, dans, scenete, pantomimă, stand-up comedy, voce, chitară, cor și alte talente s-au manifestat extraordinar pe scena Teatrului Elpis din Constanța pe 13 decembrie 2019. Totul a fost un adevărat spectacol aniversar dedicat împlinirii a 19 ani de la înființarea Liceului Economic Virgil Madgearu Constanța.
       Elevii madgeariști merită felicitați pentru implicarea dovedită în atâtea ore de repetiții sub coordonarea doamnei profesor de limba și literatura română Daniela Ivan, unicul regizor al spectacolului, având și sprijinul echipei de proiect, formată din doamna director Lidia Martinaș, doamna director adjunct Monica Milea, doamnele profesor de educație fizică și sport Iuliana Tănăsache și Simona Popa, cât și doamna profesor de informatică Daniela Goiceanu.
       Diversitatea numerelor artistice a încântat publicul. Copiii au demonstrat talentul actoricesc, talentele muzicale, vocale, la chitară, iar dansurile populare românești, grecești, macedonești, alături de street-dance, freeStyle și hip-hop au fost la înălțime. Amuzamentul a fost asigurat de numerele de pantomimă muzicală, în care am descoperit comunicarea dincolo de cuvinte, prin gestică și mimică, atât de bine coordonate. Pentru a aduce cât mai aproape de elevi poveștile din literatură, pentru a-i familiariza și a-i conduce dincolo de granițele textelor literare, doamna profesor Ivan a reușit să creeze empatie între public și cultura română, să evidențieze figuri precum Eminescu, Veronica Micle și Caragiale.
        Dansul final a fost un moment emoționant ce a arătat coeziunea întregii echipe. Mesajul melodiei ce a încheiat spectacolul a subliniat chiar acest lucru: e o lume mare, suntem și noi o parte frumoasă a ei, iar elevii madgeariști au reușit să se evidențieze și să-și manifeste originalitatea.