Activități extracurriculare

„Noi și Economia” - Ediția a X-a
Eseurile participante la sesiunea de comunicări științifice pentru elevi
26 Martie 2022
Turismul de aventură
Țimăr Mădălina- Elena
Prof. Coordonator Samara Silvia
Turismul - provocări și perspective
Stroie Patricia Alexandra și Neagu Andrei
Prof. Coordonator Marcu Camelia-Isabela
Marketingul viitorului
Drăguț Andreea-Alina
Prof. Coordonator Bucur Viorica
Banii și economia
Cadar Tarkan Denis și Andrei Sumuschi
Prof. Coordonator Marcu Camelia-Isabela
Lumea antreprenorilor
Mihalache Georgiana
Prof. Coordonator Samara Silvia
O afacere de succes - Viticultura
Iosif Stefanut și Pirvu Sinfora
Prof. Coordonator Marcu Camelia-Isabela
Antreprenoriatul
Paraschiv Alexandru și Marin Vasile Razvan
Prof. Coordonator Marcu Camelia-Isabela
Cheia către o afacere de succes
Patrascu Georgiana și Petcu Andreea Tatiana
Prof. Coordonator Marcu Camelia-Isabela
Economia socială
Stan Radu și Mocanu Dimitrie
Prof. Coordonator Marcu Camelia-Isabela
Previous
Next
Participări ale elevilor noștri la
programe și proiecte naționale și internaționale
      În urma parteneriatelor încheiate cu instituții, universități, autorități, asociații ale societății civile și organizații nonguvernamentale, continuă preocuparea elevilor de la Liceul Economic „Virgil Madgearu” pentru  activitățile școlare și extracurriculare, pentru antreprenoriat, educație financiară, orientare profesională, protecția mediului, educație de responsabilitate sociala și pentru limba engleză.
      Creativitatea, abilitățile, perseverența și munca elevilor participanți la simpozioanele si concursurile organizate în luna martie, au fost  recunoscute și premiate la nivel județean, național și internațional.
       O MENȚIUNE a fost obținută de una din cele două echipe de elevi din clasa a IX-a B, care a participat cu lucrarea “MODA ȘI POLUAREA APELOR”, la evenimentul inedit ce reunește sub titlul Responsabilitate socială pentru APĂ – să facem invizibilul VIZIBIL, două simpozioane pe tematica apei: Eco-impuls și Apa – Esența Vieții (AquaSensTim), eveniment care s-a desfășurat cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, marți, 22 martie 2022, la Universitatea Politehnica din Timișoara.
      În aceeași zi de sâmbătă, 26 martie 2022, odată cu desfășurarea în on-line a Olimpiadei ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara), elevii noștri au  participat, la cea de-a X-a ediţie a sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța și a fost deschis participării tuturor elevilor din învăţământul preuniversitar interesați să-și dezvolte gândirea economică. Manifestarea  a dat ocazia elevilor din liceele teoretice si tehnologice să-și valorifice înclinațiile spre cercetarea științifică în domeniul economic, facilitându-se astfel relaționarea acestora cu mediul universitar în general și mediul de afaceri în particular. Susţinerea publică a eseului avea ca subiect una dintre următoarele arii tematice: Antreprenoriat, Marketing în afaceri, Turismul – provocări şi perspective, Banii şi economia si a reunit elevi din judetul Constanta.
      La Concursul Internațional EU – CONEXUS School Contest European University, “THINK SMART, CREATE GREEN, au fost  selectați 8 elevi din clasa a IX-a B să participe cu două lucrări prezentate în limba engleză. Organizatorul concursului, Universitatea Europeană pentru Dezvoltare Durabilă Inteligentă a zonelor urbane de coastă (EU-CONEXUS) face parte din primele 17 alianțe susținute de Comisia Europeană sub inițiativa Universităților Europene, membrii fondatori fiind Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB), Universitatea La Rochelle (LRUniv), Franța, Universitatea de Agricultură din Atena (AUA), Grecia, Universitatea din Klaipeda (KU), Lituania, Universitatea Catolică din Valencia (UCV), Spania și Universitatea din Zadar (UNIZD), Croația.
      Clasa a IX-a B, a X-a E si a X-a A au participat la Global Money Week (GMW – Săptămâna Mondială a Banilor). GMW s-a celebrat în săptămâna 21 – 27 martie 2022 si este o celebrare destinată conștientizării populației mondiale cu privire la piața financiară. Scopul său este de a învăța copiii și tinerii despre bani, instrumente financiare, economisire, planificare financiară, crearea de oportunități financiare pentru creșterea bunăstării, prin activități interactive și distractive.
      Printre evenimentele organizate de ASF cu ocazia GMW 2022, se află și Clopoțelul sună la BVB! Aceasta este o acțiune specifică educației financiare din mai multe țări. Acest eveniment a devenit unul tradițional în cadrul GMW, fiind al VII-lea an în care deruleaza această acțiune împreună cu BVB. De asemenea, acest tip de eveniment a fost derulat și în cadrul WIW (World Investor Week).
      În cadrul programului de educație financiară organizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară elevii claselor a X-a si a XI-a  participă la lecții desfășurate în on-line, în cadrul FinClub-ului, lecții ținute bilunar intre orele 19:00-20:30, începând cu 13 ianuarie și până pe 2 iunie, la care  sunt invitați bancheri, specialiști și profesori universitari din domeniul economic.  
      De asemenea, Autoritatea de Supraveghere Financiară, în parteneriat cu UNSAR, a lansat prima ediție a concursului național de educație financiară Olimpiada ASF, dedicat tuturor elevilor de clasa a XI-a din România, la care au luat parte si elevii clasei a XI-a B, la prima etapă care a fost ținută sâmbătă în data 26 martie 2022. Concursul este structurat în trei etape și se va desfășura online în perioada 26 martie – 11 aprilie 2022.
  
      După ce în februarie s-a încheiat proiectul internațional Girls Go Circular, la care au participat 146 de elevi, preocuparea elevilor pentru dobândirea competențelor  antreprenorile și digitale continuă și în semestrul al II-lea, astfel că peste 120 elevi s-au înscris la un nou proiect național, parcurgând cursul digital intitulat “Finanțele mele”, și care se desfășoară în perioada 15 februarie – 15 mai, organizat de Junior Achievement România.
  
Îndrumător, Prof. ec. Camelia-Isabela MARCU
Coordonator activități școlare și extracurriculare,
Membru în Corpul de Profesori Evaluatori la Examenele și Concursurile Naționale
         În săptămâna 7 – 11 iunie 2021, o echipă complexă de specialiști, formată din Mihaela Săsărman, doctor în filosofie și regizor de film, președinte Asociatia Transcena București, Cristina Briciu, lector univ. UNATC, vicepreședinte Asociația Transcena București și psiholog Gina Despa, membră Asociația Transcena București, s-a alăturat asistentului social Gabriela Șandru din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, pentru a desfășura o serie de activități în cadrul proiectului de prevenire a consumului de droguri și violentei domestice “Despre viitor, dinspre adolescenți!”.
           Specialiștii au utilizat metode nonformale de educație, prin artă, cu scopul de a preveni apariția comportamentelor de risc in adolescență (consumul de tutun, alcool, droguri, comportamente agresive sau pasiv-agresive generate de dificultatea de adaptare la grupul de egali, de un slab autocontrol emoțional și de incapacitatea de a (re)cunoaște și exprima emoții).
         Beneficiari au fost elevii clasei a IX-B din cadrul Liceului Tehnologic “Dimitrie Leonida” Constanta, profesor Jeni Nedelcu și elevii clasei a X-a A din cadrul Liceului Economic “Virgil Madgearu” Constanta, profesor Monica Ciobota.
        Proiectul de prevenire a consumului de droguri și violentei domestice “Despre viitor dinspre adolescenți!” este iniţiat de Agenția Naționala Antidrog, prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, în parteneriat cu Asociația Transcena București și Inspectoratul Scolar Județean Constanța.

                                 SPECTACOLUL ANIVERSAR ZILELE LICEULUI 2019

      Copii minunați, economiști și artiști deopotrivă. Zâmbete, chiuituri, dans, scenete, pantomimă, stand-up comedy, voce, chitară, cor și alte talente s-au manifestat extraordinar pe scena Teatrului Elpis din Constanța pe 13 decembrie 2019. Totul a fost un adevărat spectacol aniversar dedicat împlinirii a 19 ani de la înființarea Liceului Economic Virgil Madgearu Constanța.
       Elevii madgeariști merită felicitați pentru implicarea dovedită în atâtea ore de repetiții sub coordonarea doamnei profesor de limba și literatura română Daniela Ivan, unicul regizor al spectacolului, având și sprijinul echipei de proiect, formată din doamna director Lidia Martinaș, doamna director adjunct Monica Milea, doamnele profesor de educație fizică și sport Iuliana Tănăsache și Simona Popa, cât și doamna profesor de informatică Daniela Goiceanu.
       Diversitatea numerelor artistice a încântat publicul. Copiii au demonstrat talentul actoricesc, talentele muzicale, vocale, la chitară, iar dansurile populare românești, grecești, macedonești, alături de street-dance, freeStyle și hip-hop au fost la înălțime. Amuzamentul a fost asigurat de numerele de pantomimă muzicală, în care am descoperit comunicarea dincolo de cuvinte, prin gestică și mimică, atât de bine coordonate. Pentru a aduce cât mai aproape de elevi poveștile din literatură, pentru a-i familiariza și a-i conduce dincolo de granițele textelor literare, doamna profesor Ivan a reușit să creeze empatie între public și cultura română, să evidențieze figuri precum Eminescu, Veronica Micle și Caragiale.
        Dansul final a fost un moment emoționant ce a arătat coeziunea întregii echipe. Mesajul melodiei ce a încheiat spectacolul a subliniat chiar acest lucru: e o lume mare, suntem și noi o parte frumoasă a ei, iar elevii madgeariști au reușit să se evidențieze și să-și manifeste originalitatea.